P3 Guld i Lisebergshallen 2011

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Nu har biljetterna till Sveriges Radios musikfest P3 Guld 2011 släppts. Galan äger rum lördag 22 januari på Lisebergshallen i Göteborg och sänds direkt i P3 och senare samma kväll i SVT.

– P3 Guld älskar svensk musik och direktsänder kärleksförklaringen inför publik med fokus på P3:s lyssnare, tittaren i tv-soffan och besökaren på plats. Det ska bli väldigt roligt att återvända till Göteborg och erbjuda ännu en guldkantad föreställning, säger P3 Gulds projektledare Maths Broborg.

Lisebergshallen är en ny spelplats för P3 Guld. Tidigare år har galan ägt rum på Växjö Konserthus, Storan, Rondo, Lorensbergsteatern och Scandinavium.

– Lisebergshallen bjuder på stora möjligheter att skapa den intima känsla och nära publikkontakt som är ett kännetecken för P3 Guld. Arenan är en etablerad spelplats för många konserter och evenemang i Göteborg, så P3 Guld kommer garanterat att känna sig hemma där, säger Maths Broborg.

P3 Guld 2011 blir den nionde P3 Guld-galan i ordningen. Den första galan ägde rum 2003 i Växjö, därefter flyttade festligheterna till Göteborg där de fortsatt varje år sedan dess.

P3 Guld har på nio år vuxit från att vara en extra flärdfylld festdag i samband med P3 Popstad till att idag vara Sveriges viktigaste musikgala. Med P3 Guld hyllar Sveriges Radio P3 tillsammans med sin publik den svenska musiken. Detta görs genom att dela ut priser i nio kategorier till dem som på ett utmärkt sätt utmärkt sig det gångna året, och genom att bjuda på minst lika många unika som häpnadsväckande liveframträdanden med landets mest spännande artister.

Vilka artister som uppträder på P3 Guld 2011 presenteras under hösten. Vilka av årets aktuella artister som nominerats till de prestigefyllda priserna presenteras på den årliga presskonferensen i början av december.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …