Frankie Rose And The Outs – Frankie Rose And The Outs

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Memphis Industries / Border, betyg: 6]

Skinnbankaren Fankie Rose, från band som Crystal Stilts, Dum Dum Girls och Vivian Girls, har nu “trummat” ihop tre andra damer (Caroline Yes, Margot Bianca och Kate Ryan) under namnet Frankie Rose And The Outs och bandet debuterar självbetitlat. Frankie själv har lånat bort trumpallen och lirar istället gitarr och sjunger i bandet. Med simpel punkestetik skapas drömpop och 60-tals nostalgi, massakrerad genom filter av ekande reverb, väsande oljud och garagerocksackord. Tjejerna har varken glömt bort melodierna eller charmen, och medan “Must be nice” svänger lika enkelt som skönt, låter inledande “Hollow life” och avslutande “Save me” som om de är direkt snodda ur Julee Cruises byrålåda med övergivna sånger. I grund och botten är Frankie Rose And The Outs musik så punkig den kan bli, men Brooklynkvintettens känsla för 60-talspop och det faktum att låtarna sällan går på speed, gör ändå att de inte kan klassificeras som ett punkband. Dessa damer vill uppenbarligen åstadkomma något annat än anarki, spottloskor och uppror. Det gör de med korta låtar. Hela plattan har en speltid på knappt trettio minuter. Frankie Rose And The Outs kommer inte fylla några arenor, men jag är övertygad om att de ter sig fint på små, mörka rockklubbar, och även om debutalbumet är långt ifrån perfekt så ska det bli kul att se vart det här kan leda framöver. En trevlig platta, kul band, men visst har de en bit kvar till mästerverket.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …