Thursday , February 29 2024

Vamps – Beast

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Gan-Shin Records, betyg: 5]

J-rockbandet Vamps består av sångaren Hyde (LÀrc-en-Ciel) och gitarristen K.A.Z. (Oblivion Dust). Beast är konstellationens andra fullängdare. Som de flesta j-rockband är det diverse genres som gäller, med ett blandat resultat, och likaså texter på såväl engelska som japanska. Det konstiga med det här albumet är dock att man inleder med en radda tämligen trista och konventionella rocklåtar som inte kan göra många glada. Först när “Euphoria” framförs som femte låt börjar det hända grejer. Det blir plötsligt tyngre, mer fantasifullt och helt enkelt bättre på alla plan. Så fortsätter det sedan i “Vamp addiction” och “Revolution” som håller sig kvar inom klassiska hårdrockstrakter. Men i “The past” byter man stil igen, denna gång till lite popigare tongångar, och “Piano duet” är en rätt fin ballad. Ännu bättre är “My first last”, skivans sista spår där Hyde visar sig vara en riktigt proffsig sångare och musiken är småflummigt skön. Hade Vamps lagt de fyra första låtarna sist hade upplägget till Beast känts mer naturligt, men man får hoppas att dessa spår inte skrämmer bort intresserade lyssnare, så att de ger upp innan de hittar godsakerna. Trots att plattan har sina ojämnheter så känns ändå Vamps som ett lovande band. Allting framöver hänger egentligen på vilken riktnig killarna kommer ta då. Kul i alla fall med japaner som vågar sig på rockmusik utan growlsång.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …