Tuesday , April 23 2024

PVT – Church With No Magic

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Warp Records / Border Music, betyg: 7]

Pivot har bytt namn till PVT eftersom ett amerikanskt band med samma namn hotade med stämning, och australiensarna sjunger på Church With No Magic, vilket de inte gjort på tidigare plattor. Trions experimentella, lätt mekaniska och mörka postrock har inte påverkats så mycket av förändringarna egentligen. Den har inte blivit mer städad, inställsam eller konventionellt anpassad. Det elektroniska och elektriska samsas fortfarande om utrymmet och vilda idéer får det utrymme som krävs för att göra såväl ljudbild som låtarna intressanta och spännande. Däremot känns en del av spåren som utfyllnad snarare än upptäckarglädje och fantasi. Med andra ord: jag hade förväntat mig ännu lite mer av Church With No Magic än vad som verkligen levereras. Men det är absolut ingen dålig platta. Den tappar bara bort sig en aning emellanåt, vilket kan bero på att den var färdiginspelad tämligen fort efter debutalbumet. När Church With No Magic är som bäst, exempelvis i låtar som “Community”, titelspåret och “Crimson swan” är det dock utmärkt musik som lämnar högtalarna. En rolig detalj är att PVT fått tag på den Yamaha CS80 som användes i soundtracket till filmen Blade Runner. Sedan är det naturligtvis svårt att veta exakt var den används bland bandets övriga vintagesynthar, men det är ju kul kuriosa att känna till.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Skraeckoedlan - The Vermillion Sky

Skraeckoedlan – The Vermillion Sky

Skraeckoedlan bildades 2009 i Norrköping och har sedan dess gett ut en liveplatta, fyra studioalbum …