Emil Bulls – The Feast

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar, betyg: 7]

Fans av Emil Bulls har verkligen en fest att vänta när de köper The Feast. Utgåvan innehåller en dvd och en cd, fullsmockade med material. Detta är tyskarnas sätt att fira femton år som band och det gör de med en två timmar lång konsert, innehållandes inte mindre än tjugosex låtar. Utöver den bjuder bandet på backstage- och partyfilmer från turnéerna 2009 och 2007. De sistnämnda är – i motsats till livekonserten – tämligen värdelösa, med dåligt ljud och halvdant filmat. Man får se någon tok pissa en snubbe på benet, bandet som super i bussen, svinar, diggar hiphop och garvar. Är man inte bra på tyska får man ännu mindre ut av det hela. Konserten däremot är kanon, även om jag känner mig tämligen mätt mot slutet. Men det är övervägande bra låtar, skitbra ljud och bild, och allting framfört inför en taggad tysk publik. Nöjer man sig inte med allt detta så kan man dessutom titta på tre officiella videos och fyra fanvideos som ligger på cd-skivan. Lådan är snygg och häftet fullt med svartvita bandbilder och information. Det enda jag möjligtvis saknar med den här utgåvan är en ingående intervju och presentation av Emil Bulls skivor, men inte ska man klaga när en grupp fläskar på med underhållning i hela 225 minuter. Givetvis är The Feast väl värd pengarna, om man nu gillar bandets metalcore och det gör jag. Energin finns där, melodierna likaså, spelglädjen, trycket, öset, de lugnare partierna och balladerna. Jag vet inte hur välkända Emil Bulls är utanför Tyskland. Det är inget band man hör talas om särskilt ofta. Men ska killarna slå i Sverige så är detta deras ultimata möjlighet. Här bjuder de verkligen på sig själva.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …