Lowe – Mirage

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Megahype, betyg: 7]

Den 25:e oktober ska Lowe släppa nya fullängdaren Evolver och fram till dess, men också efteråt, ska bandet släppa skivans samtliga spår på singlar. Sex låtar ska hinna ut innan fullängdaren är klar och resterande därefter. Säga vad man vill, men det är en högst originell och spännande idé. Fansen som vill ha allt med Lowe får dock anledningar att rusa gatulopp för att hinna hitta alla. Mirage är en av dessa singlar, vilken i ordningen vet jag inte, men skivan innehåller fem versioner av låten, varav fyra är remixade. Av dem själva, Adam Rickfors, Dupont och Pomylka + Rezydenta. Skummast och mest vågad är Rickfors flippade technovariant. Hur albumet kommer låta är omöjligt att gissa utifrån den här singeln, men Mirage är en fin synthpoplåt: vemodig, melodiös, lätt drömsk och romantisk, men ändå dansant och lättillgänglig. Jag blir tveklöst spänd på Evolver när jag hör den och kan bara hoppas att resterande material håller dylik kvalitet. Att jämföra Lowe med andra band är inte helt lätt, men om jag utifrån Mirage nämner Marc Almond så har ni i alla fall en aning om färdriktningen. Det finns all anledning att hålla koll på trion framöver, så mycket är säkert.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …