Wednesday , May 22 2024

Ponamero Sundown – Stonerized

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Record Heaven / Border, betyg: 8]

Efter utgåvorna We Shall Triumph och Heavy Rock har Ponamero Sundown hittat ett skivbolag och det är åter dags för bandet att invadera världen med en fläskig, svängig, blytung stoner-attack, vilket de gör utmärkt som alltid. Basisten Ola Nilsson – idag i tillika brutala bandet Core Of Nation – har ersatts av Oliver Gille Vowden, men på Stonerized är det Nilsson som fortfarande står för det fyrsträngade tunggunget och Vowden får vi förhoppningsvis höra prov på när uppföljaren anländer. Ett par spår från den här plattan har jag hört Ponamero Sundown framföra live för tämligen länge sedan, nämligen inledande “Alcoholic deathride” och “Doctor of evil” som också finns på bandets första demo. Bägge två är bra låtar som satt sig på minnet, men de är inte ensamma om att vara minnesvärda på det här albumet. Stonerized innehåller nämligen tolv spår och är en väldigt jämn skiva, så det finns gott om bazookariff och coola gitarrsolon att njuta av. Så många lugna låtar gör inte Ponamero Sundown men i “Intermission (Heartbreak disease)” som låter lätt 70-tals psykedelisk och den avslutande instrumentala “Stonerized” blir det lite softare och gruppen visar upp sin andra sida. Annars är det naturligtvis de feta fuzzlåtarna man faller för såsom “Double you”, “The race” och “Curtain call”. Stockholmsbandet kan sin stoner och längtar du efter att bli överkörd av en pansarvagn har du nu chansen att mörbultas rejält. Mycket bra platta, detta.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …