Friday , December 1 2023

Popkollo för vuxna

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

Nu är ingen för gammal för att gå Popkollo! Efter succéomgången i Stockholm i februari då 26 kvinnor mellan 18 och 65 år kom från hela Sverige för att delta arrangeras nu Popkollo Madame även i Göteborg.

Nu har alla tjejer, oavsett ålder, chansen att delta på Popkollo Madame – ett mini-popkollo för vuxna. Popkollo Madame som går av stapeln första helgen i september (4/9 – 6/9) i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Lindholmen erbjuder deltagarna att prova på att spela musik tillsammans med andra, lära sig skriva låtar, inspireras av gästande artister och till sist men inte minst stå på scen. På plats under helgen finns bl a. Titiyo och och Cecilia Nordlund (Cilihili, Sunshine Rabbits) för att dela med sig av sina bästa tips. Avslutningskonserten hålls på Pusterviksbaren söndagen den 6 september.

Hittills har Popkollo arrangerats för 12-18 åringar, men efter påtryckningar från deltagares mammor och äldre musikintresserade tjejer kändes det dags att bredda målgruppen. I USA arrangerar man sedan tidigare Ladies Rock Camp, som ett komplement till Rock ‘n' roll Camp for girls. Genom deras erfarenheter har idén
spridit sig till Popkollo i Sverige. Överskottet från Popkollo Madame går också till att finansiera Popkollos ungdomsverksamhet.

Cecilia Nordlund, initiativtagare och själv en av inspiratörerna, kommenterar varför Popkollo Madame startas:

– Många när en hemlig dröm om att få stå på scen och spela i band men ju äldre man blir desto svårare kan det vara att hitta tid och likasinnade som man kan spela med. Popkollo Madame erbjuder en kickstart för alla över 18 år att prova på att spela olika instrument och lära sig spela tillsammans med andra. Syftet är att bli inspirerad till att kanske starta ett band, börja skriva egna låtar eller utveckla egna låtidéer.

Mer information hittar ni på www.popkollo.se

Om Webbmaster

Kolla även

Julian Brandt – samarbetar med starka gästsångare på albumet “Into the Dark Night”

Julian Brandt är bekant från fina band som Lustans Lakejer och Bobby. Under årens lopp …