Thursday , June 20 2024

VNV Nation – Of Faith, Power and Glory

Review Overview

Betyg - 7

7

Influenser från indie, electro och klassisk musik hörs tydligt.

User Rating: Be the first one !
vnv nation - of faith power, and glory, omslag
Skivbolag: Anachron Sounds / Sound Pollution

De döpte sin musikstil till futurepop. Fjorton år och sex album senare är musikstilen ett begrepp och VNV Nation ett världsband.

Precis som tidigare beskriver titeln skivans tema. Of Faith, Power and Glory förklarar att “tro, kraft och stolthet kan få oss människor att prestera, men även att skada och förstöra”. Budskap och texter har alltid haft stor betydelse för VNV Nation. Nu har duon även lyckats få in mer själ i sin musik och visar upp ett mognare och mer varierat sound. Influenser från indie, electro och klassisk musik hörs tydligt. Såväl “Tomorrow Never Comes”, där Ronan Harris stämband vibrerar i takt med de tunga beats han sjunger om, som electropunkiga “In Defiance” och popiga “The Great Divine” kan sorteras in i raden av tidigare hits. Däremot lyser de instrumentala låtarna med sin frånvaro och balladerna “Ghost” och “From My Hands” håller inte samma höga klass som den stora genombrottslåten “Illusion” från förra skivan Judgement. Totalt sett är Of Faith, Power and Glory ändå VNV Nations bästa album.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

vnv nation, 2015

VNV Nation gör arenaspelning i Sverige

Uppfinnarna av musikgenren futurepop, VNV Nation kommer till Sverige för en arenashow på nybyggda Partille …