LTJ Bukem – FabricLive 46

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Fabric / Border, betyg: 5]

LTJ Bukem, alias Danny Williamson, gör så mycket så rätt. På mixplatta nummer 46 i FabricLive-serien sätter han ihop en låtsekvens med mycket soul, jazz och värme ovanpå en stabil drum and bass-rytm. Med xylofon, funkiga basgångar, housepiano och saxofoner landar han så långt ifrån den stereotypt monotona och stroboskopflimrande så kallade dansmusiken som man gärna kan komma. Med reservation för en beståndsdel, men en inte helt oväsentlig sådan: den ständiga drum and bass-rytmen. Jag har klart för mig att d&b är vad LTJ Bukem gör och att jag lika gärna kan klaga på Noel och Liam för att de aldrig överger elgitarrerna, men över sjuttio minuter blir det helt enkelt för mycket av det goda. Det finns så många möjligheter att utforska på den här samlingen, men den enkelspåriga rytmen hindrar upphovsmannen från att ge sig iväg så långt i olika riktningar som lyssnaren skulle vilja.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …