Gordon Fights – EP Vol 1

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Triada, betyg: 7]

70-talsinfluenserna är tydliga hos Stockholmsbandet Gordon Fights och därmed är retrostämpeln ofrånkomlig. Å andra sidan lär bandet se det som något att vara stolta över, snarare än en black om foten. Jag vet inte mycket om den här gruppen egentligen. Pressreleasen klargör inte mycket och skivomslaget är närmast tomt på information, men jag gillar vad jag hör och konstellationen är tämligen ny. Gruppen startades 2008, men det låter som att de lirat tillsammans längre och ni som diggar band i stil med Cactus, The Faces, Lynyrd Skynyrd, Humble Pie, Free, Nazareth och varför inte, våra inhemska Abramis Brama, Asteroid, Truckfighters eller November, bör absolut låna Gordon Fights ett öra. Bandets musik är inte så flummig och psykedelisk som konvolutbilden ger sken av, utan bygger mer på den tidens hårda, bluesinfluerade rockmusik där coola riff, bra låtar och elaka gitarrsolon står i blickpunkten. Gruppens musik är befriad från metalinfluenser och moderna påfund, vilket gör att de låter väldigt tidstypiskt 70-talsaktiga och de gör det så bra att jag lätt hade kunnat luras tro att den här plattan getts ut med något obskyrt gäng från den tiden. Fem låtar bjuder killarna på här och det är ett jämt material som exponeras. Således finns det ingen anledning att tipsa om specifika titlar. Lyssna från början till slut bara. Ni blir säkert nöjda.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …