Franz Ferdinand – Blood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Domino / Playground, betyg: 6]

Blood är Franz Ferdinands senaste album Tonight i dubversion, ommixat av producenten Dan Carey. Låtarna gavs ursprungligen ut som bonusplatta till Tonight, men släpps nu som separat utgåva med extraspåret “Be Afraid” (“Dream Again”). Som mixplatta är Blood av lätt insedda skäl enhetlig och väl sammanhållen, till skillnad från de överblivna mixar med olika upphovsmän som grupper brukar gräva fram för att skrapa ihop material till en bonus-cd. På sätt och vis är den mer tillfredsställande att lyssna på än “moderplattan” Tonight. Men frågan är hur besatt man måste vara av Alex Kapranos och hans kumpaner för att behöva äga den här produkten.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …