Franz Ferdinand – Blood

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Domino / Playground, betyg: 6]

Blood är Franz Ferdinands senaste album Tonight i dubversion, ommixat av producenten Dan Carey. Låtarna gavs ursprungligen ut som bonusplatta till Tonight, men släpps nu som separat utgåva med extraspåret “Be Afraid” (“Dream Again”). Som mixplatta är Blood av lätt insedda skäl enhetlig och väl sammanhållen, till skillnad från de överblivna mixar med olika upphovsmän som grupper brukar gräva fram för att skrapa ihop material till en bonus-cd. På sätt och vis är den mer tillfredsställande att lyssna på än “moderplattan” Tonight. Men frågan är hur besatt man måste vara av Alex Kapranos och hans kumpaner för att behöva äga den här produkten.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Ella Guru - No Strings Attached

Ella Guru – No Strings Attached

Ep:n No Strings Attached innehåller fyra spår, varav titelspåret finns i två versioner. Bakom namnet …