Broken Spindles – Kiss/Kick

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gästskribent )

[album, Blank.Wav / Border, betyg: 6]

Ljusa gitarrer som övergår i cool Sonic Youth stil får mig att med spänning lyssna vidare på Broken Spindles platta. Första låten på skivan “I’ve Never Been This Afraid” är helt klart den bästa och det kan säkert vara en möjlig radiodänga i sommar. Joel Petersen är upphovsmannen bakom denna händelserika skiva som han själv beskriver som öppen, ärlig och sann. Musiken består av tunga gitarrer som blandas med ett poppigt synth-ljud och punkigt ös. Halvvägs in i plattan finns detaljer som påminner om Thom Yorke, dock saknas det finslipade i Joels något mörka melankoliska röst. Takter och sound blandas upp och bildar en helhet som känns kreativ. Men när jag lyssnat några gånger på albumet så får jag ändå inte känslan av att Joel finner någon glädje i sin egen musik. Men jag kan tänka mig att det kan låta mycket bra på en livescen.

Av: Annlouice Dunklint

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …