Thursday , December 7 2023

Last Warning – Throughout Time

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, PID / Border import, betyg: 5]

Det börjar storslaget och pampigt i “Madness” när italienska progmetalbandet Last Warning återkommer på skivmarknaden efter åtta års frånvaro. Men besvikelsen kommer lika fort, då ljudet på plattan är dovt och taskigt producerat. Detta är väldigt synd för bandet gör, rent musikaliskt, väldigt bra ifrån sig och med en klar och snygg produktion hade innehållet vunnit mycket. Nu är det inte så illa att plattan är olyssningsbar, men tämligen komplex musik av det här slaget, där keyboards, gitarrer och symfoniska instrument samsas, kräver ett ljud som lever upp till musiken. Det är åtminstone vad jag tycker. Och det är min huvudsakliga kritik av Throughout Time. Annars innehåller skivan en varierad mix av hårdare spår och snygga, lugna saker som “It slowly dries my tears”. Titelspåret är en udda och skön sak, liksom tungt varierade “For a lifetime”. Under de åtta år som Last Warning befunnit sig i ide har gruppen bytt ut såväl sångare som trummis. I dagsläget är det Fabio Del Sal som sköter sången och Ivan Moni Bidin sitter bakom setet. Bägge herrarna gör ett utmärkt jobb och även om Del Sal inte är något under av originalitet så sjunger han definitivt bra och varierat, vilket materialet här kräver tämligen ofta. Om nu plattan kunde få sig en remastering också, så skulle betyget höjas med minst två siffror och undertecknad skulle känna sig nöjd.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …