Wednesday , December 6 2023

The Spitts – Saturday Kicks

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Red Weiss Records / Dead Frog, betyg: 7]

Singeln “Six feet down”, där The Spitts syntat till soundet och Petters sidekicks Ramo och Smiley från AFC lägger på en rap, känns som en potentiell och mycket dansvänlig radiohit. Det är förmodligen meningen med den också, att slå kommersiellt. Låten skiljer sig märkbart åt i framförande och sound om man jämför – vilket är oundvikligt – med albumets övriga material. Annars är The Spitts ett gitarrdominerat pop/rock-band vars melodier ofta känns som återanvända från 60-talet och jag kommer inte ifrån tanken på att gruppen påminner om ett mer melodiöst, men också snällare, The HIVES. Det är lättlyssnad, klassisk popmusik vi pratar om här och under en halvtimme levereras elva låtar som ger mig blandade känslor. Flertalet av spåren är nämligen påtagligt enkla att ta till sig och det krävs ingen ansträngning för att gilla och nynna med i låtarna, men finns där så mycket under ytan? Det känns inte så. Och därmed finns risken för att jag snabbt kommer att tröttna på Saturday Kicks, men innan jag gör det är det bara att skruva upp volymen och digga loss. The Spitts har tidigare gett ut en ep och en fullängdare så detta är inte debuten, men jag misstänker att den här CD:n är första steget mot stjärnorna och försäljningslistorna. Gruppen har klar potential att uppskattas av såväl ungdomar som deras föräldrar och resten hänger nog bara på ekonomisk uppbackning.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …