The Selfcentered Spacecadet – Broken Angel

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Cynical Minds, betyg: 7]

Nystartade skivbolaget Cynical Minds känns spontant som ett bolag att hålla ögonen öppna på. Skivbolaget säger sig fokusera på elektronisk musik i första hand och dess grundare Jimmy Sterner har pysslat med syntmusik i tjugo år, vilket borgar för ett seriöst och välkommet tillskott på marknaden. Skivan med The Selfcentered Spacecadet, där samme Sterner sjunger och lirar gitarr och där Tobias Grönvall som också jobbar för Cynical Minds lirar keyboards och “andra maskiner”, är ett av bolagets allra första släpp. Den här lilla EP:n bådar gott inför framtiden, såväl gällande bolaget såsom bandet. Broken Angel innehåller tre spår: en radioanpassad utgåva av titelspåret, “Sweet Lies” och “Save Me”. The Selfcentered Spacecadet påminner en del om Depeche Mode som så många andra, men de gör ett snyggt jobb. Sterner skriver bra låtar och försöker trots allt gå utanför det förväntade och bli något mer än bara ännu en Depeche-kopia. Främst märks det kanske i “Sweet Lies” som har ett något oväntat innehåll. Spår som “Broken Angel” och “Save Me” känns mer radio- och listorienterade med tydliga refränger och jag misstänker starkt att det här bandet kan bli en ny favorit hos den del av syntpubliken som gillar elektronisk musik med tyngdpunkten på pop. Ett spännande bolag och ett intressant band startar således nya året 2009 med den äran.

Om Webbmaster

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …