Wednesday , July 24 2024

Quench – We Are All Thirsty

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Linus Serholt / Dead Frog Records, betyg: 7]

Vad jag framförallt fallit för hos Quench är kompositören och sångaren Linus Serholts speciella sångröst. Den påminner lite om Rushs sångare Geddy Lee, men framförallt om Pavlovs Dogs mästerlige David Surkamp, om än inte fullt lika extrem som han. Musikaliskt håller sig dock Quench inom den mer traditionella alternativrocken och låtarna har föga med nämnda grupper att göra. Men det här är inte så tokigt musikaliskt heller. Serholt lirar gitarr och keyboards, Niklas Wachtmeister sitter bakom trummorna och Dan Ajanki fyller upp på basen. Gruppen vill förmedla mycket känslomässigt och lyckas till stor del, men det hade blivit ännu större om musiken försetts med starkare melodier, refränger och en mer bombastisk framtoning som bättre kunde underbygga de starka känslorna och sångrösten. Gitarren dominerar över keyboarden här och jag hade gärna sett motsatsen, men det är givetvis en smaksak. We Are All Thirsty är i mycket en läcker platta som tål att spelas upprepade gånger och mina förväntningar på nästa album har lyft väsentligt efter att ha lyssnat på denna debut en hel del. Tänk om Quench då kunde göra något i stil med Pavlovs Dogs mästerverk Pampered Menial eller åtminstone deras uppföljare At The Sound Of The Bell. Då hade min kärlek till Quench varit fullbordad. Men visst är detta riktigt bra nu också.

Om Webbmaster

Kolla även

Lucifer’s Aid omtolkar tre låtar från Springsteens “Nebraska”

1982 släppte Bruce Springsteen det tidlösa albumet Nebraska.  Mellan den överdådiga The River-dubbeln och den …