Wednesday , May 22 2024

The Sounds är tillbaka

(Från Zero Magazine-arkivet. Skribent: Petter Jahnstedt)

I maj förväntas Helsingborgskvintetten The Sounds vara tillbaka, då är det tänkt att nya plattan Crossing The Rubicon ska släppas. Ikväll, torsdag 12 februari, framträder The Sounds med “No One Sleeps When I'm Awake” från nya albumet på Carson Dalys NBC-show Last Call with Carson Daly. Sången framfördes alldeles nyligen på bandets spelning på legendariska Hollywood Palladium framför 4000 lyckliga fans.

Nu startar en längre turné med över 30 spelningar världen över. Förutom detta, med start den 10 mars, åker bandet på en treveckorsturné med Fall Out Boy för att därefter bege sig till Nordamerika för en lika lång sejour med No Doubt.

Crossing The Rubicon spelades in i Sverige, Los Angeles och New York och för The Sounds tradition vidare att leverera hits fyllda av den karaktäristiska stuns som tog dem från Helsingborg till världskännedom. Med sånger som dansvänliga electro-funkiga “Beatbox”, och kaxiga “Four Songs And A Fight” är det nya albumet att ses som en tyngre version av det sound som etablerade bandet på världens scener.

Nedan kan du se två YouTubeklipp där gruppen framför två nya låtar på Hollywood Palladium.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …