Wednesday , April 17 2024

Antennas – Feeling Feline Tonight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Novoton / NONS, betyg: 6]

I pressmeddelandet står det att Antennas nya album Feeling Feline Tonight är “lo-fi”. Frågan är om jag kan hålla med om det. Men med så välskrivna och suggestivt arrangerade låtar som gruppen framställt med Existensminimum som producent, kan det kvitta hur hög eller låg fi de har. Deras mörka, elektroniskt färgade postpunkpop lånar drag från såväl Scissor Sisters som Depeche Mode och Kent. Sångaren Christian Björkmans teatraliskt tillgjorda röster kommer inte att falla varje lyssnare på läppen, men för mig är han minst en klass bättre än de flesta svenska indiesångare man utsätts för.

Men låtarna håller kanske inte riktigt hela vägen. Sluga som Antennas är, undviker de att lägga utfyllnadsmaterialet sist, så att det inte ska märkas lika mycket. Instrumentala fjärdespåret “Pianola” påminner delvis om “Pimpf” och andra pianostycken av kvartetten från Basildon, men tillför inte lika mycket. Och avslutande, överlånga “Staring at the Ceiling” är snarare ett shoegazinginspirerat collage än en låt. Men Antennas är helt klart på väg upp, och kommer snart att vara mogna för de riktigt höga höjderna.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …