Greta Kassler – Människovärdet

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[ep, Buzzbox Records / Trapdoor Records, betyg: 8]

Greta Kassler har den goda smaken att framföra sina texter på svenska när de på EP:n Människovärdet framför sex melodiösa, refrängstarka och konventionella punklåtar. Musikaliskt har ingenting hänt med den här typen av punk sedan Ebba Gröns glansdagar på 70-talet och det är smått förvånande att genren fortfarande lever och kickar efter mer än trettio år. Det trodde man väl inte när man stod på Oasen i Rågsved och upplevde Ebba live, men så är det, och tillsammans med Strebers, Dia Psalma och några handfulla grupper till, håller även Greta Kassler fast vid idealen. Dessutom gör de bra låtar med bra texter, bra melodier och refränger som man kommer ihåg. Med andra ord är Människovärdet en riktigt lyckad EP inom sin genre trots att den inte erbjuder något nydanande eller musikaliskt revolutionerande. Tre låtar tycker jag sticker ut lite extra: inledande “Äganderätt” med sin återkommande gitarrmelodi, “Lever du?” med en refräng som är svår att undkomma och “Hög på hat” som i mitt tycke är plattans starkaste spår. Aningen svagare, men långt ifrån dåliga är “Stjärnfall” och “Mission”. Däremot känns korta och hypersnabba “Snabba cash” som en onödig bagatell. Människovärdet ger tveklöst höga förväntningar inför en kommande fullängdare, men jag tror att Greta Kassler kan leva upp till dessa förväntningar med råge.

Om Webbmaster

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …