Kylie Minogue – Boombox

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, Parlophone / EMI, betyg: 5]

Om man uppträder iförd guldlaméhotpants får man den respekt man förtjänar, men en mixsamling med Kylie Minogue är inte nödvändigtvis en dålig idé. Hennes elektrodiscopop är bättre än sitt rykte. Men ända sedan det lysande albumet Light Years år 2000, har kvaliteten på låtmaterialet sakta men säkert sjunkit. Med mixar av Chemical Brothers, Fischerspooner, Knuckleheadz och Mylo kan det aldrig bli total katastrof, men frågan är vem som ska vilja köpa den här samlingen. Dansmixfantasterna vill inte ha mixar som är nedklippta till halva längden, och popfjortisarna vill hellre ha en vanlig samlingsskiva med hitsen rakt upp och ner. Den klassiska mash-upen “Can’t Get Blue Monday Out of My Head” har förstås ett visst kultvärde, men alla som är det minsta intresserade har väl den vid det här laget. Boombox känns tyvärr lika överflödig som Lily Allens tredje bröstvårta.

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …