Lip Service – Black Cat

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Petter Jahnstedt)

[ep, Devotchka / Dead Frog, betyg: 7]

Med vilje lät jag denna skiva smälta in. Detta för att göra skivans första spår “Model Actress Whatever” rättvis. En låt gruppens motor Anders Jismark hade en mindre undergroundhit med redan i sitt tidigare band The April Tears. Idétorka kan tyckas men i det här fallet rör det sig om ett genidrag. Lip Services version med Louise Jismarks aggressiva stämma är hårdare och ger låten mer tyngd än vad det popiga originalet erbjuder. Låten är rent ut sagt “skitbra” och värd denna andra chans. Däremot kan man undra vad familjen Jismark tänkte på när man beslutade sig för att också plocka med en cover på Depeche Modes “Never Let Me Down Again”. Jag förlåter dem för det och ser istället gruppens nya låtar “In Black”, “Gato Blanco” och “Monkey See Monkey Do” som gör mig på klart bättre humör. Det är varierat, genomtänkt och sparsmakat. Låtarna håller en hög och jämn nivå utan att vara några direkta mästerverk. Fortsätter gruppen våga och överaska har industrisynthen fått ett nytt stjärnskott .

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …