Thursday , April 18 2024

Soman – Sound Pressure 2.0

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[album, Infacted Recordings, betyg: 4]

“Sound Pressure 2.0” är, som namnet kanske avslöjar, en re-release av Somans debutalbum från 2003. Jag hade inte hört första utgåvan, så detta blev en fem år sen premiär för mig. Och det jag framförallt kan konstatera är att Soman inte riktigt faller mig på läppen. Med få undantag, som “Pan Tau I”, “Divine” och “Fly”, upplever jag det mesta som en sorts ljudterror. Det är elektriskt bortom förnuft, och jag föreställer mig att det är ungefär såhär det låter i skallen när man avrättas i elektriska stolen.

Den som redan har originalet och vill uppgradera sig till 2.0 får två bonusspår som belöning. Möjligen skulle “Pan Tau I vs II” kunna vara värt besväret, men det är knappast någon kioskvältare. Jag skulle istället mycket hellre rekommendera albumet “Mask” från 2007 där Soman mognat betydligt och lyckas riktigt bra med att kombinera den brutala energin med både variation och melodi.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …