Tuesday , April 16 2024

My Minds Weapon – The Carrion Sky

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Drakkar / Sound Pollution, betyg: 6]

Det här hårda brittiska gänget lirar teknisk metalcore med rikliga inslag av thrash och lugnare, melodiska partier på sitt debutalbum The Carrion Sky. Jag kan inte påstå att plattan blåser huvudet av mig precis, men My Minds Weapon har definitivt sina poänger. Ben Timpson skriker med brutal och mörkröstad frenesi när musiken är som vildast, men klarar även den rena skönsången i de partier som är ämnade för annat än aggressioner. Variationen behövs. Som hos många andra band inom denna och liknande genres smattrar trummorna ikapp med gitarriffen på sedvanligt brutalt maner och visst har vi hört det här sönderhackade stuket förut. Vad som dock i mitt tycke får My Minds Weapon att stå ut en aning är snygga och påpassliga konster på sologitarren samt vissa keyboardpartier som landar där de ska. Men ett starkare låtmaterial hade inte skadat och albumet känns inte helt nödvändigt att ha. Å andra sidan är en låt som “Six-o-two” energisk och tilltalande med sina många taktbyten och “The killing horizon” är en mångbottnad aggressiv urladdning där gitarristerna får jobba hårt, så visst finns här läckra inslag och bra låtar också. Dock känns det som att bandet lägger mer energi på att visa sig på styva linan än att komponera ett riktigt minnesvärt material, men det är ju mer eller mindre standard bland den här typen av grupper, tyvärr. Bra CD, men inget mästerverk.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …