Wednesday , December 6 2023

The Buckshots – 20 Live Rounds

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Red West Productions, betyg: 8]

Tänk så fort glädje kan förvandlas till sorg. Först dyker det upp en ny platta med The Buckshots och med tanke på de två utmärkta studioalbum bandet givit ut tidigare (3 Jacks High och Too Hot 2 Handle) så blir man naturligtvis till sig i brallorna. Sen läser jag pressreleasen som följer med plattan och där står att detta är bandet avskedsalbum. Ingen anledning till beslutet framförs, bara ett uttalande från gruppen där de säger: “man ska lägga av då man är som bäst”. Själv är jag övertygad om att den här trion har hur mycket som helst kvar att ge, men sista spelningen genomfördes på Storans scen i Göteborg den 24:e oktober och därmed blev svensk rockabilly och rock n roll ett kanonband fattigare. Sorgligt är det, men vad kan man göra annat än att lyssna på 20 Live Rounds och hoppas att killarna ändrar sitt beslut? Den här plattan består av liveinspelade låtar från Gislaved, Göteborg, Tibro och några andra ställen i landet. Det är eget material och covers av låtar med Gene Vincent, Eddie Cochran, Johnny Cash och Carl Perkins, det är fullt jävla ös mest hela tiden och man kan inte annat än önska att man var på plats då dessa konserter framfördes. Resultatet känns lite sönderklippt och idealet hade varit att få ett gig i sin helhet istället, men å andra sidan är detta en saftig, kraftig samling sånger i hejdlöst häftigt framförande, så visst ger plattan en bild av vilka partyn The Buckshots live måste ha varit. Synd bara att de “varit” och inte “är” längre!

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – videodebuterar med “Time”

Nu ett av årets mest efterlängtade musikvideosläpp. Vissa känner dem som “Mox” och “Drozhzhi”. Andra …