Kristoffer Hedberg – Ett helt vanligt ögonblick

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Wilhed Musik / ISM, betyg: 4]

Kristoffer Hedberg är en 23-årig Trollhättankille som spelar klassisk svensk landsbygdsdoftande visrock. Han påstår sig också spela ute 450 gånger per år, vilket skulle bli en bra bit över ett gig om dagen. På sin andra skiva, som följer upp debuten “Stjärnor, neonljus och sotiga drömmar” från 2006, har han lyckats få med en del kända gästartister. Namn som Lasse Lindh, Peter Le Marc, Thomas Denver Jonsson och Dan Viktor kommer in med lite munspel, sång och dragspel. Frågan är bara vad de hör hos Hedberg som är så speciellt, för jag hör högst ordinär folkpop som exempelvis en artist som Aguson gör på ett betydligt intressantare sätt. Jag brukar dock uppskatta denna typ av svenskspråkiga, jordnära pop men jag tycker att Hedberg saknar den finess, skärpa och uttryck som behövs för att lyfta denna sorts musik från lokalbandsnivå till något som bränner och känns.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …