Thursday , December 7 2023

The Spiritual Bat – Through The Shadows

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Alchemisti Music, betyg: 7]

Inte fått nog av 80-talets mörka, mystiska och magiska sound ännu? Fortfarande förälskad i tidiga Souxie & The Banshees? Fortfarande intresserad av gothrock och öppen för depprock med flöjt i ljudbilden? Då är det italienska bandet The Spiritual Bat som designade för dig in i minsta mörka vrå. Jag vet väldigt lite om den här gruppen och någon pressrelease har inte skickats ut till Zero heller. Men jag minns hur det kändes att upptäcka The Cure och nämnda Siouxie & The Banshees under sent 70-tal och det är exakt samma känsla som uppsöker mig när jag lyssnar till Through The Shadows. Skillnaden är bara att detta inte känns lika nytt och fräscht längre. Sångerskan Rosetta Garris röst är nästan en karbonkopia av Siouxies och bortsett från flöjtsolona, framförda av Italian National RAI Symphonic Orchestras Maestro Bruno Paolo Lombardi som nästan ger musiken en progressiv approach, är även stuket oerhört likt. Det här bandet hade blivit stort om det kom på den tiden för det de gör är väldigt bra och genomarbetat, men i dagsläget betvivlar jag större framgångar för gruppen. Det hänger å andra sidan på hur mycket retrofans och nostalgiker det finns där ute. Ingen kan i alla fall klaga på kvaliteten när det gäller The Spiritual Bat. Gruppen har lyckats göra en väldigt läcker platta inom sin genre och att texterna är på engelska gör den mer lättillgänglig. Det här är fina grejer om än inte originellt. Jag uppskattar definitivt Through The Shadows.

Om Webbmaster

Kolla även

Radar och Josefin Berger skapar magi i Pappa Kapsyls julsaga

Karl-Bertil Jonssons julafton, Grinchen, Tomten är far till alla barnen, Fanny och Alexander, Musses jul …