Thursday , December 7 2023

Traditionsenlig skånsk syntjul

Årets electriXmas-festival infaller på självaste Lucias afton, 13 december i Malmö. Lokalen är densamma som förra året, det vill säga Inkonst i gamla chokladfabriken i centrala Malmö. I år blir det hela en tysk-svensk angelägenhet, där Welle: Erdball toppar utbudet, tillsammans med sina betydligt tyngre kollegor Agonoize. Sverige å andra sidan bidrar med Interlace, spännande nykomlingarna Autodafeh (som ju en månad senare även ska vara förband till Front 242 på deras svenska spelningar i januari) och multirutinerade Christer Hermodssons band Biomekkanik.

DJ MissMantic och DJ Cybergirl från Club UltraFoxx kommer stå för underhållningen på dansgolven mellan banden, tillsammans med DJ Sand och den inte helt okände DJ Android. Senaste nytt är också att en lokal fotoklubb kommer finnas på plats och dokumentera festivalen, från avlastning backstage till sista besökare lämnar Inkonst på lördagnatten.

En biljett går loss på 345 pix och köpes enklast via festivalens hemsida, länk till höger.

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Zero_TV_ElectriXmas_2012

ElectriXmas 2012

Petter Jahnstedt och Johannes Appeby besökte festivalen electriXmas som gick av stapeln i Malmö föregående …