The Moonstompers – Many Miles Away

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Enviken Records, betyg: 8]

Det svänger ett gäng om The Moonstompers från Torsby som i och med Many Miles Away har givit ut lika många plattor som det finns killar i bandet, nämligen tre stycken. På detta album dominerar de egna kompositionerna, skrivna med all ära av gitarristen, munspelaren och bakgrundssångaren Magnus Florén. Övriga Moonstompers-musikanter är Kent Augustsson på sång och trummor samt Mattias Ollén som lirar kontrabas och körar. Trion har ett rätt rått och tufft sound som tilltalar, men det är inte så hårt att man tappar 50-tals känslan. Det hela är snyggt avvägt och gillar du energisk rockabilly kommer Many Miles Away att sitta som en smäck. Augustsson har ett riv i rösten som passar Floréns gitarrsound perfekt och tillsammans med ståbasen och trummorna piskas det upp ett rejält drag. Så många lugna låtar finns det inte på den här plattan vilket gör den perfekt för partyn och bland coverlåtarna kan nämnas “Down on the farm” och “Fire of love” som killarna gör kanonversioner av. Övriga covers är mindre kända för mig, men funkar skitbra ihop med det egna materialet, och några favoriter på plattan är “I wonder why”, “Boomerang baby” och “You don´t rock me” som samtliga är skrivna av Florén. Även hans övriga låtar är allt ifrån bra till lysande. Vill du att det ska bli fart på festen så är Many Miles Away en given tillgång i CD:spelaren.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …