Bank – Skogaby

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Brunljud/ Dead Frog Distribution, betyg: 5]

Trots sin typiskt svenska titel är texten till Skogaby på engelska, vilket kändes lite oväntat när plattan åkte in i CD:spelaren första gången. Låten då? Jo då, den är väl okay, men som vanligt med en enskild låt så räcker det inte långt för att avgöra en grupps eventuella potential. Bank består av en duo där de bägge medlemmarna bor femtio mil ifrån varandra så detta är ett korrespondansband kan man säga, vilket i dagsläget inte är helt ovanligt sätt att skapa musik på. Sången är bra och kompet bankas fram, rakt och repetitivt på ett piano och trummor, medan en gitarr närmast omärkligt glider in och glänser till med sina klara toner. Det hela är snyggt och kompromisslöst framfört, men jag vill höra mycket mer med Bank innan jag uttalar mig om konstellationen som grupp. Denna lite över tre minuter långa låt är dock småtrevlig, men jag betvivlar att “Skogaby” blir en hit för massorna. Å andra sidan kanske Bank har andra låtar som kan det bli det istället? Upp till bevis.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …