Raunchy – Wasteland Discotheque

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Lifeforce Records/ Sound Pollution, betyg: 7]

Efter Death Pop Romance har det varit tyst om Danmarks Raunchy på skivfronten under två år. Men i livesammanhang har bandet hunnit med att turnera tillsammans med Soulfly och dessutom deltagit i Danish Dynamite Tour 2006, där även Hatesphere och stjärnskottet Volbeat gav järnet. Nu har i alla fall sextetten besökt skivstudion igen och resultatet består av en sprillans ny och energisk CD. Detta släpp är döpt till Wasteland Discotheque och bjuder på en del godsaker för oss som gillar hård metal med melodiska refränger och mycket synthar. Det var ett tag sedan jag hörde Death Pop Romance, men som jag minns den är faktiskt Wasteland Discotheque snäppet bättre och det är givetvis ett mycket gott betyg. Gruppen har i mitt tycke inte lyckats konstruera ett klassiskt album än, men nog är detta väldigt bra. Kasper Thomsens röst har dock en förmåga att bli något enahanda i verserna, men refrängsången förhindrar att man tröttnar och i en låt som “Warriors”märks det att Thomsen kan variera sången när han vill. Material här är således inte alls illa. Av tolv låtar betraktar jag minst åtta som alldeles utmärkta och nog är det lite extra kul med covern på Rockwells 80-talshit “Somebody´s watching me”?. Sedan vore det ännu roligare om Raunchy framöver vågar frångå sitt koncept ibland, men det är mer ett önskemål än ett klagomål från min sida.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …