Wednesday , April 17 2024

Young Knives – Superabundance

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Transgressive Records/ Warner, betyg: 6]

2002 kom minialbumet The Young Knives… Are Dead. 2006 följde bandet upp med första fullängdaren Voices Of Animals And Men. 2007 återutgavs The Young Knives… Are Dead med tre extra låtar. 2008 och de unga herrarna är tillbaka med Superabundance, samt har skippat “the” framför Young Knives. Den här brittiska tweed-älskande indie-trion har lyckats rätt bra med mycket på nya plattan, om ni frågar mig. Här finns ett gäng stompiga, popiga låtar med klistriga refränger, som om The Knack suttit i ryggsäcken och påpekat hur musik av det här slaget ska utföras. The Knack var liksom knivarna en trio, de hade “My Sharona” och en del andra höjdarspår på sitt samvete. Young Knives har Blur-aktiga “Fit 4 u”, suveräna “Terra firma”, “Up all night”, “Light switch”, snyggt stråkförsedda “Turn tail” och läckert pumpande “I can hardly see them” med fler. Tyvärr har Young Knives liksom The Knack också ett flertal utfyllnadslåtar som inte håller samma direkta och charmiga standard som när bandet är som bäst. Dessa har främst samlats mot slutet av CD:n och de är lugnare, bygger på att upprepa samma strofer alldeles för länge och drar således ner plattans betyg en bit. Inte heller det dolda bonusspåret är någon höjdare, även om det var småkul att höra ett par gånger. Som helhet är dock Superabundance ett mycket trevligt popalbum, väl värd sin slant.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …