The Herbaliser – Same As It Never Was

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Hans-Olof Svensson)

[album, !K7 Records, betyg: 6]

The Herbalisers acid-jazz-funk-soul-hiphop fungerar ungefär som en inbakad kebabpizza med stark sås och extra allt: man kan lägga på lite vad som helst och det glider ner ändå. Ju fetare och mastigare det blir, desto bättre. Inte ens när de börjar scratcha behöver jag sträcka mig efter samarinet. Jag sväljer allt.

Problemet är förstås att det hörs så tydligt att de har ett standardformulär 1A som de följer när de gör sina Bondteman och blaxploitationsoundtracks förstärkta med moderna (nåja) beats. Det är bara att sluta ögonen så kan jag för min inre syn se Starsky och Hutch skumpa nerför någon lodrät gata i San Francisco så att det slår gnistor under bilen, medan den ene av dem sträcker sig ut genom fönstret för att fästa saftblandaren på taket. Det finns inte särskilt mycket substans i The Herbalisers musik. Men vem behöver innehåll när ytan är så här välputsad?

Om Webbmaster

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …