Celtic Legacy – Guardian Of Eternity

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Eternal Legacy Records, betyg: 6]

Irländska power metal-bandet Celtic Legacy gör inget nytt eller världsomvälvande på sitt tredje album Guardian Of Eternity. Men det de gör, gör de snyggt. De keltiska gitarrmelodierna svävar som örnar över metal-kompet och höjer kvaliteten avsevärt på i grunden tämligen ordinära låtar. Nya sångaren Ciaran Ennis tar i från tårna mest hela tiden, vilket känns överdrivet och blir aningen ansträngande i längden. Bandet har sedan förra släppet bytt ut all personal, bortsett från gitarristen Dave Morrissey och basisten Dave “Slim” Boylan som varit med sedan Celtic Legacys första album. Den nya plattan är välproducerad med en tydlig och snygg ljudbild, men jag kan inte komma ifrån känslan att Celtic Legacy saknar djup. Det är å andra sidan inget power metal-band brukar eftersträva per automatik, så fans av genren lär knappast bli förvånade eller ens reagera över saken. Huvudsaken är att melodierna fungerar, vilket de nästan alltid gör. Något jag däremot saknar är en riktigt, riktigt snabb låt med dubbelstamp som får pulsen att slå extraslag. Irländarna håller sig oftast i ett mellanläge, vilket ger gitarrmelodierna utrymme, men samtidigt känns det hela lite för tryggt, snällt och ofarligt. Guardian Of Eternity är en bra och trevlig platta, men inte nödvändig i din metalsamling där hemma.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …