Tuesday , April 16 2024

Bobby – Autumn Never Leaves

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[singel, Memento Materia, betyg: 7]

Julian Brandt och Torben Doe är oerhört skickliga låtsnickrare, och jag tvivlar på att dom kan misslyckas. Men det innebär inte att allt faller mig i smaken. Titelspåret på nya singeln, “Autumn Never Leaves”, är en smäktande ballad som omedelbart ger mig associationer till melodifestivalen. Där hade Bobby förmodligen slagit knock out, och om livet är rättvist kommer det bli en hel del rotation i radion, men hemma hos mig kommer speltiden bli betydligt mer begränsad.

Däremot går jag igång betydligt mer på singelns övriga tre spår, som alla bär de klassiska tecken som tyder på svensk synthpop av mer tillgänglig karaktär. Musiken blippar och bloppar och jag tänker på såväl Secret Service som Melody Club och BWO när dessa lyckats som bäst. Och trots att dessa låtar är helt strålande får jag känslan av att Bobby mer eller mindre lekt ihop dom. Om kommande fullängdaren håller samma nivå kommer våren definitivt gå i Bobbys tecken!

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …