Wednesday , May 22 2024

ns Stalkers – Entry Wounds

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Floorshow Production, betyg: 6]

De är svenska, de kör med artistnamn och ns:et i namnet står för “new sthlm”. Plattan är utgiven på eget bolag och trion består av två män och en kvinna. Musiken får mig att associera till New York-punk och CBGB:s. Den bygger på synthar som kvävs under gitarrmattor (fast det borde vara tvärtom) och den kvinnliga sången framförs av blonda Mary-Lou Molotov. På något sätt känns ns Stalkers som ett mer aggressivt fattigmans-Blondie. Fattigt därför att inte alla låtar når önskad kvalitet och för att gitarrliret är onödigt fyrkantigt ibland. Annars är de positiva likheterna flera: ns Stalkers lirar en mix av pop, punk, new wave och electro. Låtarna utstrålar ofta en uppkäftig och småfräck, nästan dekadent attityd. Den blir inte stillös och plump, trots en textrad som “I was a good little girl, a fucking cunt of a girl”. Tvärtom fungerar såna små detaljer som extra rock n roll-krydda.
När jag lyssnade på Entry Wounds första gången tyckte jag att de inledande låtarna “Pusher of bad love” och “Mon amour” var rätt sunkiga. Jag tänkte nästan ge upp bandet, men sedan som tredje spår, kommer utmärkt melodiska “Crazy Candy” och därmed vänder det rejält. Spår som “Entry wounds with no exit”, “Memphis”, “Girl with no conscience” och “Hot coal in a metal spoon” är definitivt fräcka. Dessutom växer “Mon amour” när man har hört den några gånger. Ns Stalkers kan nog bli grymma med tiden.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …