Esther – High And Low

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Uffes Records/ Border, betyg: 6]

Ungdomarna i Esther glider vidare i samma bana som de skottade upp på sitt självbetitlade album förra året. Den här gången har grabbarna sju låtar på sitt samvete och det är samma melodiska indiepop nu som då. Melodier som de i “High and low” och “I can´t promise” fungerar bra, den energiska glättigheten till trots. Och på gott och ont. Ibland ramlar det in en låt som inte riktigt passar in i helheten, men genomgående håller sig Esther på mattan och man kan fortfarande associera materialet till det tidiga 60-talets engelska popscen med lite god vilja. Jag hade nog önskat mig en lite större utveckling från förra albumet till detta, men High And Low är trivsam och jag ska inte agera grinig gammal gubbe i onödan.
Stuket är ändå trevligt och indiepopflickorna dansar säkert stjärnögda på skoldanser och ungdomsgårdar till Esthers lättfattliga popmusik. Vi får se vad som händer till nästa album, men jag tror fortfarande på det här bandet och att man blir på bra humör av dem är alltid en positiv effekt av lyssnandet.

Om Webbmaster

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …