Romantica – Gone For Good

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Electric Fantastic Sound, betyg: 7]

Duon Romantica härstammar från Gotland och sångerskan Hanna May låter väldigt ung. Hennes ljusa röst får mig att associera till Lisa Ekdahl. Med detta inte sagt att hon låter som någon kopia av Ekdahl. Det är det nog ingen som gör å andra sidan. Romantica framför tre synthlåtar på den här singeln och melodierna svävar drömska över svichande, svochande, blippande, bloppande ljud och något udda rytmer. Resultatet är inte alls tokigt. Titelspåret som inleder plattan är trevligt, även om refrängen inte når riktigt fram, medan “Out of this world (remix)” ger filmiska associationer och är mer musikaliskt dramatisk och intressant. Gotlänningarna avslutar med “Fireflies in the sky”, en drömsk och avslappnad liten sång som återigen sätter fart på fantasin. Romantica tycks ha mer konstnärliga ambitioner än kommersiella och jag kan tänka mig att de kan få en hyfsat stor publik, helt enkelt genom att skapa den musik de gör. Den är intressant och stimulerande och jag kan bara önska bandet lycka till med framtida inspelningar.

Om Webbmaster

Kolla även

The band HEALTH

HEALTH rekryterar Lauren Mayberry från CHVRCHES för ny version av “ASHAMED”

HEALTH har släppt ännu en spännande remix, denna gång av “ASHAMED”, en av höjdpunkterna från …