Club 8 – The boy who couldn´t stop dreaming

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[album, Labrador, betyg: 6]

Johan Angergård är en sympatisk människa på många sätt. Han driver Labrador, ett av landets absolut bästa skivbolag. Dessutom lirar han i en rad bra band. Acid House Kings är ett okej popband, men det är framförallt det mer spännande The Legends jag gillar. Där vågar Angergård experimentera mer och det är dessutom där han har levererat hits.
Club 8, som han har ihop med Karolina Komstedt, är med nedtonat, soft och mjukt karesserande. Det är ett trevligt band på många sätt. Jag gillar den silkeslena sången och den försiktiga musiken som smeker kinden som en lätt vårbris. Det skapas en stämning som fyller rummet så intensivt att man snart inte märker att man vandrar omkring mitt i den.
Det lätta anslaget är också dess brist. Den som söker hitlåtar får leta på annat håll. Club 8 är inget popband, det är en pläd-tillverkare. Kryp in, kura ihop dig och håll hårt om din älskling.
Man måste koncentrera sig för att de enskilda låtarna tydligt ska framträda. Att det låter varmt, gulligt och kramvänligt räcker inte för mig, trots en stark låt som “Heaven”. Men hur jag än bär mig åt kan jag aldrig tycka illa om Club 8. Å andra sidan är det väldigt svårt att falla handlöst också.

Om Webbmaster

Kolla även

Ny singel från Indochine – “Le chant des cygnes”

Senast vi hörde ifrån Frankrikes storheter, Indochine, var häromåret när de släppte sina båda samlingsskivor …