DoublePark – Stay

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Afterhours Music, betyg: 7]

DoublePark har en ny fullängdare på gång till hösten och tvåspårssingeln Stay kommer som en försmak till denna. Sin vana trogen handlar det även här om lugn, lättlyssnad musik med fina melodier och avslappnad atmosfär. Titelspåret “Stay” är en cool, lounge-färgad låt med både soft manlig och sensuell kvinnlig (Erika Alexandersson) sång. Av någon anledning får den mig att associera till Serge Gainsbourg, Lee Hazlewood (som nyligen avled) och Nancy Sinatra. Men även till sköna dagar i solstolen vid swimmingpoolen på The Playboy Mansion. Givetvis med tillhörande, färggranna drinkar och bunnies som vandrar omkring likt kvinnoskepp i högklackat och baddräkt. Förmodligen är inte det de associationer som bandet har avsett, men det är vad “Stay” gör med min fantasivärld i alla fall.
Skivans andra spår heter “Hatred ain´t what it used to be” och tilltalar mig inte fullt lika mycket, även om detta epos om otrohet också har sin charm och elegans. Säga vad man vill om denna singelutgåva, men den lyckas definitivt med sitt uppsåt: nämligen att skapa förväntningar och en längtan efter kommande albumet Clowns And Queens.

Om Webbmaster

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …