Buzz: The Mega Quiz – Playstation 2

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Andreas Wiss)

[spel, Sony / Nordisk Film, betyg: 7]

Äntligen har det kommit ett ordentligt Buzz-tillägg, efter ointressanta sport- och barnexpansioner samt det tramsiga The Big Quiz. The Mega Quiz fokuserar istället på frågesport i sann Trivial Pursuit-anda, fast med en TV-spelstwist. Det finns åtta spelmoment. De mest lyckade är tematrissan (där varje spelare får själv välja kategori á la Jeopardy), geografironden Globetrotter samt den stressiga finalomgången The Final Countdown (där det gäller både att svara snabbt och rätt). Upp till fyra spelare kan delta samtidigt genom att använda mentometerkontrollerna. Den spelare som svarar fel eller ligger sist mobbas i som vanligt duktigt av programledaren Buzz (perfekt dubbad av Felix Herngren).

Den enda egentliga nackdelen är att Buzz: The Mega Quiz inte innehåller alltför många nyheter. Ett antal fler nya spelmoment hade kunnat förbättra detta. Detta är dock det klart bästa Buzz-tillägget hittills.

Om Webbmaster

Kolla även

RADAR – tillbaka med “Control”

Den salige Gabi Delgado i DAF sa en gång att han ogillade när artister behandlade …