Wednesday , June 12 2024

Wolfgang – The Wicked Truth About Loving A Man

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Gustaf Molin)

[album, Hypnote Recording Concern, betyg: 5]

Hoppsan. Där dök Wolfgang upp från ingenstans.
Han verkar ha med sig en skiva dessutom, en skiva som handlar om en robots känslor för en man och roboten sjunger om “Any Way You Want It”, vi lämnar det åt våra fantasier anser jag.
Den obskyra titeln The Wicked Truth About Loving A Man lär ju göra både en och en annan nyfiken. Den ligger på det nystartade New York-bolaget Hypnote Recording Concern och presenterar en new wave-inspirerad robotpop i bästa analoga technoanda.
Söta syntpopvisor krigar mot stela electroväggar och lugna technopulserande beats, väldigt gulligt, väldigt analogt och faktiskt väldigt O-greppbart.
Hur mycket jag vill älska denna skiva så är det svårt att minnas den när den är avstängd, vilket är synd på flera sätt. Men potentialen finns och flera spår är väldigt trevliga.
Det är svårt att sätta fingret på det, men jag kommer garanterat att återvända till Wolfgang eftersom det hörs att han (?) har så mycket mer att ge, det är bara sådant som en dåre som jag kan känna på mig. Betyget blir godkänt, även om jag vill att han blir mer kaxig till nästa release.

Om Webbmaster

Kolla även

Whole – “Valson”

Nu över till en intressant duo.  Whole består av Thomas Schernikau från Depeche Mode-hyllningsbandet Forced …