Squealer A.D. – Confrontation Street

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, AFM Records, betyg: 5]

Det här bandet har röjt järnet sedan 90-talets början och sedan sångaren Andy Allendörfer miste livet i en bilolycka 2005 har hans plats vid mikrofonen ärvts av Gus Chambers från Grip Inc. Om albumtiteln har med Allendörfers olycka att göra vet jag inte, men Confrontation Street är i vilket fall som helst en klassisk och konventionell thrashmetalplatta utan inslag av nyskapande eller moderna tongångar. Bandet satsar istället på att lira hårt, snabbt och aggressivt. Chambers gör ett bra jobb som gruppens nya vokalist och Squealer A.D. låter i mångt och mycket som thrash alltid har gjort. Det är helt okay musik att lyssna på för stunden, men jag saknar det där lilla extra som gör mig upprymd och engagerad på djupet. Det kan ha att göra med att AFM Records haft den dåliga smaken att korta låtarna på den här promon, vilket gör det svårare att greppa sammanhanget och få den helhetsbild av cd´n som man skulle få om man hörde den i sin helhet, med några sekunders tystnad mellan spåren. Istället blir intrycket onödigt grötigt då kompositionerna glider in och ut ur varandra, så under rådande omständigheter kan jag inte ge tyskarna ett högre betyg än 5. Men visst uppskattar jag tyngre tongångar som “Eat my sin” och inledande “Infanticide”, ett av två spår som faktiskt presenteras fullt ut här. Även “Blood red halo” verkar intressant.

Om Webbmaster

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …