Wednesday , February 28 2024

NVMPH – Diod Man

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Stefan Albinsson)

[album, Infacted-Recordings, betyg: 4]

NVMPH är ett svenskt band som jobbar lite i skymundan får oss svenskar. Bandet jobbar vidare i den mörkare delen av synthgenren som kan härledas till Suicide Commande, Frontline Assembly och Skinny Puppy. Tidigare har bandet släppt fullängdaren “Nuclear 45”.

Första känslan som infinner sig när jag lyssnar igenom “Diod Man” är, oh nej ännu ett band som kvaddar en CD. Den känslan försvinner snart när jag upptäcker vad som finns bakom det hårda skal som NVMPH klär sin musik i. Jag finner här gedigna melodier och sköna ljudlandskap som står till grund för bandets svartare sida. Att jag inte fann detta direkt beror på att bandet kamouflerar sin goda sidan mycket väl. Det hårda yttre skalet som agerar kamouflage täcker i stort sett bandets potential rakt igenom hela “Diod Man”. Jag vill hävda att bandet i många låtar slarvar bort den potential som bandet innehar i och med denna täckning. Ett bra exempel är “Home” som med sin fart och melodi är en riktig hit. Tyvärr slarvas detta bort i en allt för hård produktion och låten dränkts sedan i en vocoder som känns allt för uppskruvad. I det stora hela känns det som bandet överproducera och det som en gång byggde upp låtarna försvinner under det hårda skalet. Jag vill att bandet plockar bort många av de hårda bitarna och låter grunderna och de landskap som är grunden få tala för sig.

Om Webbmaster

Kolla även

Mats Hedberg - Solo Elements

Mats Hedberg – Solo Elements

Ännu ett album med elegant gitarrmusik från EBow-mästaren Mats Hedberg. Som titeln Solo Elements klargör …