Thursday , February 29 2024

FastFuel – MindTrap

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Svenska Pop Fabriken, betyg: 8]

Klippans stoltheter FastFuel har efter en längre tids tystnad återigen klivit in i studion. Resultatet av de fyra skåningarnas vedermödor har blommat ut i tolv punk- och rock n roll-låtar som det i vanlig ordning svänger ett gäng om. Ända sedan demostadiet har bandet levererat schysst och charmig rockmusik. På MindTrap klöser gitarrerna loss bättre än tidigare och det känns som att bandet har lagt extra mycket krut på att producera starka men enkla melodier. Om låtarna är bättre eller sämre här än på PainPleasureClub är svårt att säga, men det känns som att bandet vågar ta ut svängarna mer och göra längre låtar. Förra plattan har jag levt med i ett par år och den här är sprillans, men vågar jag mig på en gissning så tror jag nog tusan att MindTrap är starkare trots allt. Fortfarande kan man höra spår av Dead Kennedys och ibland även Ramones, men FastFuel är varken retrorockare eller kopior. De bara gör sin grej och de gör den väl. Möjligtvis skulle man kunna önska sig en fläskigare produktion – ibland låter kompgitarrerna lite väl snälla – men annars är det här en gedigen platta för dig som gillar raka rör, öppna spjäll, intensitet, energi och partyrock av rätt kaliber. Vill du ha ditt eget ex av cd´n är det bara att besöka www.fastfuel.se och pynta en 50-lapp. Därefter knäcker du upp biran, bjuder in polarna och partar hela natten i dessa skåningars vildsinta umgänge.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …