Thursday , February 22 2024

Emil Jensen – Maj Förra Året

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Jonaz Björk)

[ep, Adrian Recordings, betyg: 6]

Jag tycker att Emil Jensens senaste platta “Orka Då” innehöll en hel del pärlor, och enda invändningen jag hade var att jag saknade lite fler låtar med tempo. På nya EP’n “Maj Förra Året” funkar däremot variationen bättre.

Förvisso är skivans helt nya spår “Gått Mig I Blodet” och “Familjen Himmel” av det mer lågmälda och långsamma slaget, men det är egentligen inget problem eftersom Emil, som vi alla vet, gör alldeles utmärkta visor på piano eller med ensemble. Dessutom vägs dessa upp av de övriga låtarna som är av mer popig karaktär.

Det i mitt tycke bästa spåret på “Orka Då” var kluriga “Maj Förra Året”, och på nya EP’n finns den med i både originalversion och remix av Slagsmålsklubben, där den pustar fram som minimalistisk disco. Även “Där Stigarna Tar Slut” från EP’n “Jag Har Splittrats” har piffats upp med en remix av Familjen och slängts med som bonus.

Jag brukar vara tveksam till det här med att sjunga på dialekt, men jag måste erkänna att Emil fixar detta makalöst bra. Det skulle vara omöjligt att stå ut med någon av hans låtar på något annat språk än skånska. Dessutom hyllar jag greppet att låta elektroniska artister remixa låtarna som bara blir bättre och bättre. Emil Jensen är Skånes kung!

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …