Saturday , January 28 2023

Sofia Härdig – Little Delight

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[singel, Filthy Records/ Border Music, betyg: 4]

De synthiga låtarna är inte dåliga, men soundmässigt låter det både instängt och sunkigt om den här trespårssingeln. Man får intrycket av att Sofia sitter sjungandes och spelandes i en stängd trälåda och det är inte särskilt kul att lyssna på.
Sofia har både skrivit, arrangerat, producerat och spelat allting själv, samt varit med på mixningen av plattan och visst är det kul med artister som gör det mesta själva, men ibland är inte ensam stark. Och den här plattan hade vunnit mycket på att ett proffs kirrat till ett öppet och snyggt ljud.
Singelns titelspår är taget ifrån kommande albumet The Need To Destroy och det är bara att hoppas att fullängdaren genomgått en rejäl ommixning innan den släpptes. Annars kommer den inte att fungera för de flesta. Rent musikaliskt är den här 80-tals deppiga och något experimentella synthpopen småintressant och personlig. Har fullängdaren fått det sound musiken förtjänar och inte låter som en bättre demo så kan plattan bli en kul upptäckt.

Om Webbmaster

Kolla även

Yelle - 2016

Yelle – ”Top Fan”

Electroduon Yelle, med Julie Budet i spetsen, slog igenom 2006 med singeln “Je veux te …