Thursday , April 18 2024

V/A mixed by Serge – Vintage Future

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Behrang Kianzad)

[samling, Clone Records, betyg: 6]

Knaster Knaster i luren där, säg vilket folk mest knastrigt i världen är? Jo, det må anses vara det holländska folket. Har Die Deutschen patent på grovkornigt techno format Tresor så producerar bolag och artister i Sjöbottenlandet skoningslöst slammer och rammel. Bunker, Clone, Djax up Beats och så vidare har visat vägen till en väljudande men disharmoniskt dansmusik.

När bolagsbossen för Clone DJ Serge sätter samman sina favoriter från antik Chicagohouse som MD3 till ultramodern elektrosynt signerat Lewowelt, Lindström och Alden Tyrell så är jag full av förväntan när jag ivrigt river sönder plastomslaget på CDn. Och visst, det är framför allt kärleken till Chicagohouse och dess fortsättning som presenteras. Som klassikern Personal Problem med MD3, där myndiga basröster förkunnar att “you got a personal problem, yes you do, it´s the way you act, the things you do, it´s very obvious to see, the way you treating me” på ett bädd av den knorrigaste Chicago-acid man kan få tag i. Ett måste för alla “göra-slut-blandband”.

Legowelt presenterar den blipbloppigt melodidränkta salvan Mystery Organisation som borde få alla Nitzer Ebb fans att boka en resa till Rotterdam på momangen. Mixandet är dock i det svagare slaget, kanske för att nu för tiden är man van vid hypermoderna mixskivor signerad Magda, Kiki, Richie Hawtin etc. som använder laptop, skivspelare, samplers och framför allt equaliser. Det drar ner betyget då en tafflig mix på en grym technolåt är som att vänta länge i toakön för att sedan upptäcka att papper fattas och det är genomstoppad i avloppet. Segt.

Om Webbmaster

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …