Friday , February 23 2024

The Men – Return

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Robert Ryttman)

[album, Playground Music, betyg: 9]

Här har vi ännu ett av dessa band som önskar att det fortfarande stod 1965 i almanackan. The Men önskar det så innerligt att till och med skivomslaget är noggrant designat som en lp ifrån den tiden. Och musiken? Tja, hade en polare spelat plattan och påstått att detta var ett obskyrt 60-tals gäng som nyligen givits ut på cd så hade jag garanterat köpt lögnen utan misstankar.
The Men gör nämligen sin grej fruktansvärt bra och i motsats till många andra som försöker så har The Men en sångare (Sven Köhler) med en alldeles perfekt och väldigt rå röst, samt ett originellt stuk på musiken, vilket får helheten att låta ännu mer tidstrogen än om bandet nöjt sig med att kopiera föregångarna.
The Men må kallas både retroband, nostalgi-pop och konservativa bakåtsträvare, men vem tusan kan hålla musiken emot dem, när de gör skitbra låtar, har ett läckert sound och verkligen lyckas med sitt uppsåt att tillföra genren något eget? Är du, eller har du någonsin varit, det minsta förälskad i The Animals, The Troggs, tidiga Kinks, Beatles, The Who eller Rolling Stones, så kommer du ångra dig seriöst om du inte ger Return en ärlig chans. De här killarna är nämligen som skapade för sitt mods-stuk och plattan är utsökt inom sin genre. Det skulle inte förvåna mig om bandet drömmer våta drömmar om brittisk rythm n´ blues, vit soul och pop varenda natt. Efter att ha tokdiggat Return är det risk att jag börjar göra detsamma.

Om Webbmaster

Kolla även

En man spelar på en gitarr

Bästa Ballader Genom Tiderna

Vi har alla haft de där ögonblicken –  helt förlorade i en ballad som strömmar …