Thursday , February 29 2024

The fine arts showcase – Danish light/ Modern love

(Från Zero Magazine-arkivet. Ursprunglig skribent: Tobias Pettersson)

[singel, Adrian Recordings, betyg: 7]

“Mock Ivory” och “Chemical girl” tillhör mina absoluta favoritlåtar, alla kategorier. Albumen med Gustaf Kjellvanders band The fine arts showcase har jag dock inte fallit lika hejdlöst för, även om det varit trevliga bekantskaper.
“Radiola”, det senaste av dom, har precis gett ifrån sig sin tredje singel – “Danish light”. Det är en halvlugn, halvmörk kärlekssång med skön stämning, där Gustaf sjunger om hur han går runt i en park med sin tjej. Inte dålig, men inte heller suverän.
Faktum är att jag gillar “B”-sidan mer. Det är ett smakprov från Gustafs kommande hyllningsskiva till The Rough Bunnies (äh?). “Modern love”, som den heter, går också i någon slags halvfart, men har mer driv och mer skrän i gitarrerna över den mjuka grunden. Simpel i sin uppbyggnad men smått genial. Me like.

Om Webbmaster

Kolla även

Broken Filters - iAtención!

Broken Filters – iAtención!

Av någon anledning står det ”Improviserad fuzz-jazz” på omslaget till Broken Filters nya album, men …